Meteen naar de inhoud
Home » Amulet met Ka symbool en Osiris pilaren

Amulet met Ka symbool en Osiris pilaren

Ka symbool van zingeving

Ka symbool in een van de meest complexe Egyptische symbolen die in hiërogliefen werden gebruikt. Dat komt omdat het drie verschillende spirituele concepten of betekenissen vertegenwoordigde. Het stond voor het ontvangen van leven van andere mensen en de goden. Naast dat het de bron was van deze krachten en een spiritueel dubbel van elk levend mens. Tijdens mijn reis in Egypte heb ik dagenlang bij goudsmeden deze amulet gezocht. Had jaren eerder een boek in mijn bezit gekregen over Egyptische magie. Deze amulet werd hierin vermeld. Nergens te verkrijgen. Tot 15 minuten voor vertrek naar Nederland deze amulet plots bij de juwelier in het hotel lag. Was daar dagelijks geweest en er een aantal keren naar gevraagd. Ze kenden het niet. Zag het als een magische manifestatie in dat moment.

Amulet met knoop van Isis and pilaren van Osiris
Amulet met knoop van Isis and pilaren van Osiris

Symbool betekenis

Het woord “Ka” betekent letterlijk “ziel” en er werd aangenomen dat het de ziel vertegenwoordigde die door de godinnen Heket of Meskhenet in baby’s werd ingeblazen toen ze werden geboren. Het Ka Symbool stond ook voor de spirituele dubbelganger die bij elk mens werd geboren. Het leefde maar stierf niet met die persoon en leefde voort zolang het een plek had om te wonen. Dat wil zeggen, zolang het een fysiek lichaam had om in te leven.

Mummificeren en de Ka relatie

Dat was een van de belangrijkste redenen waarom oude Egyptenaren hun doden mummieerden. Er werd aangenomen dat een persoon de kans op een eeuwig leven zou verliezen als zijn lichaam zou ontbinden en zo de dood van zijn Ka zou veroorzaken. De Egyptenaren gebruikten boten over de rivier de Nijl om de reis van de melkweg te symboliseren. Soms is er ook sprake van een vloot van 512 schepen welke diepe Levensbloem kennis symboliseert.

Ka symbool of ziel
Ka symbool of ziel

Het Ka Symbool in een amulet

Een amulet wordt meestal aan een ketting gedragen om kracht bij te zetten. Het wordt ook wel de Knoop van Isis genoemd. Het geeft bescherming van zowel Isis als haar zoon Horus. Het symboliseert bloed, magie en de kracht van Isis. Als je dieper kijkt zie je in het symbool het magnetisch veld van de Aarde welke onze planeet beschermt tegen de plasma van de explosies op de Zon. Door de solar wind krijgt het magnetisch veld deze vorm.

Isis het beschermde magnetische energieveld in de Aarde
Isis het beschermde magnetische energieveld in de Aarde

De pilaren van Osiris staan voor stabiliteit qua bewustzijn. Beiden representeren ze het immuun systeem en het centrale kanaal. Het centrale kanaal waarop de chakra’s zich bevinden. Zet de kracht van je ziel in met het Ka Symbool !